Maak de ui en knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
Was de kool en snij in stukken zodat ze in de keukenmachine passen. Snipper de kool, maar niet te fijn. Als je geen keukenmachine hebt een grove rasp gebruiken.
De bloemkoolbladeren ook goed wassen en dan in dunne repen snijden.
Verhit de kokosolie in een wok. Als de kokosolie gesmoten is, de ui en knoflook toevoegen. Een aantal minuten laten fruiten op matig-hoog vuur, de in repen gesneden bloemkoolbladeren toevoegen.
Zodra de bloemkoolbladeren beginnen te slinken en zachter beginnen te worden de geraspte kool toevoegen.
Paprika ook wassen en dan in stukjes snijden en toevoegen aan de andere groenten in de wok.
Voeg nu de nasi kruiden toe en roer goed door.
Laat een minuut of 5-10 op matig vuur koken. Doe de deksel op de wok.
Klop ondertussen de eieren los in een kom en verhit de boter in een koekenpan. Zodra de boter gesmolten is, de losgeklopte eieren toevoegen en op matig vuur met een deksel op de pan de omelet bakken. Zodra de omelet gaar is, uit de pan halen en in reepjes snijden. Doe deze door de nasi groenten heen.
Voeg de ingemaakte pepertjes toe en roer even door.
Kokos bloemkoolrijst
Rasp een halve bloemkool met een keukenmachine of met een handrasp.
Smelt de kokosolie in een diepe pan en voeg de bloemkool toe. Laat een paar minuten fruiten op matig hoog vuur. Voeg dan de kokosmelk toe en zet het vuur lager naar matig en roer goed door.