Ga terug
+ servings
saffraan bloemkoolrijst

Keto saffraan bloemkoolrijst

2 personen
10 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 450 gram bloemkool (halve bloemkool)
  • 0.5 theelepel saffraan (of draadjes opgelost in heet water)
  • 50 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 236kcal
,
Eiwitten: 5g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 8%

Instructies

  • Als je saffraandraadjes gaat gebruiken, kijk dan in de beschrijving hierboven hoe je deze het beste kan gebruiken in dit recept. Als je saffraanpoeder gebruikt is dit niet nodig.
  • Indien nodig maak de bloemkool schoon. Bewaar de bladeren, want die kan je roerbakken zoals bijvoorbeeld paksoi. Snij de bloemkool in een aantal stukken zodat ze in de keukenmachine passen. Rasp de bloemkool in je keukenmachine (middel fijn snijblad, dus niet te fijn want dan wordt het te papperig) of rasp met de hand.
    keto bloemkoolrijst
  • Doe 2 eetlepels boter in een grote pan en laat de boter smelten, maar niet bruin worden (matig vuur).
    Boter smelten maar niet bruin laten worden
  • Zodra de boter gesmolten is de bloemkoolrijst en de saffraan toevoegen. Saffraanpoeder voeg je direct toe, saffraandraadjes gebruik volgens de infusie methode of je maakt ze eerst in poeder (zie de inleiding van dit recept). Roer goed door zodat je een mooi egale kleur geel krijgt. Als je een donkerder geel (oranje) wilt verdubbel je de hoeveelheid saffraan.
  • Bak de bloemkoolrijst een paar minuten, totdat de bloemkool bijtgaar is. Klaar!
    saffraan bloemkoolrijst