Ga terug
+ servings
keto schnitzels met keto paneermeel

Keto schnitzels

4 personen
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram schnitzels of platgeslagen hamlappen
  • 100 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 1 citroen
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 409kcal
,
Eiwitten: 38g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 28g
,
Macro vetten: 61%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 37%

Instructies

  • Haal de schnitzels 15 minuten voordat je ze gaat bakken uit de koelkast.
  • Klop de eieren met een vork of met een garde los in een kom. Strooi het amandelmeel op een groot bord.
  • Bestrooi de schnitzels met wat peper en zout. Haal de schnitzels dan één voor één eerst door het losgeklopte ei zodat ze plakkerig worden en dan door de amandelmeel.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op matig vuur (boter niet bruin laten worden). Zodra de boter gesmolten is, de schnitzels in de pan leggen. Laat ze een paar minuten bakken en keer ze dan om. Doe dat eventueel nog één of twee keer.
    Bak de schnitzels in de roomboter
  • De schnitzels zijn klaar als beide kanten mooi goudbruin zijn. Schnitzels zijn heel dun, dus ze zijn in zo'n 3-4 minuten per kant gaar. Serveer met een schijfje citroen. Het is namelijk lekker om wat citroen over de schnitzels uit te knijpen.
    keto schnitzels met keto paneermeel