Ga terug
+ servings
Grillpan met avocado en ei

Gegrilde avocado met ei

2 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 4 bosui
  • 1 avocado (rijp, maar nog wel stevig!)
  • 4 eieren
  • 150 gram Domspitz cottage cheese (Hoogvliet of Dirk)
  • 100 gram mascarpone
  • 1 eetlepel hete pepertjes
  • 2 eetlepels munt

Voedingswaardes

Calorieën: 612kcal
,
Eiwitten: 28g
,
Bruto koolhydraten: 18g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 49g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

  • Was de paprika en droog hem af met keukenpapier (anders gaat het heel erg spetteren als je hem grillt). Snij doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snij de paprka in dunne reepjes.
  • Was de bosuitjes en dep droog met keukenpapier. Snij de uiteinden van de bosuitjes af (als je er nog een stukje aan laat zitten, kan je ze in een glas water zetten en ze groeien terug). Afhankelijk van hoe lang de bosuitjes zijn, ze in 2 of 3 stukken snijden en die stukken dan in dunne repen snijden.
  • Duw met je vingers de avocado zachtjes rondom in, hierdoor komt hij makkelijker uit de schil. Snij hem dan doormidden en haal de pit eruit. Neem een eetlepel en haal nu voorzichtig de halve avocado uit de schil. Snij de avocado in niet te dunne plakken.
    Snijplank met repen avocado
  • Zet de grillpan op een hoog vuur en laat hem goed heet worden! Normaal vet je het eten in en niet de pan zelf, maar dat kan niet bij dit recept. Dus zodra de pan flink heet is, de olijfolie in de pan doen (ik doe dat met een kwast).
    Gietijzeren grillpan
  • Zodra de olie flink heet is het vuur naar matig hoog zetten en de groenten in de pan doen. Laat ze een aantal minuten bakken voordat je ze omdraait. Hierdoor krijg je de bruine streepjes. Eerst plakt de groente aan de ribbels, maar na een paar minuten kan je ze makkelijk losmaken met een metalen bakspaan.
  • Als de groenten bruine streepjes heeft, het vuur lager zetten naar matig en de groenten over de hele pan verspreiden. Nu met de achterkant van een lepel kuiltjes in de groenten maken en in elk kuiltje een ei breken. Je wilt dat de dooier in het kuiltje blijft en door de pan een beetje schuin te houden het eiwit onder de groenten loopt.
    Groente heeft bruine streepjes van de grillpan
  • Maak op smaak met peper en zout en laat 3-5 minuten zachtjes bakken totdat de eieren zijn zoals je ze wilt (met nog wat vloeibaar eigeel of helemaal doorgebakken, afhankelijk van je smaak).
    Spiegeleieren bovenop de gegrilde groenten
  • Door een deksel (of groot bord of stuk aluminiumfolie) op de pan te doen, zijn de eieren eerder gaar.
    Deksel op de pan
  • Was ondertussen de verse munt en dep droog met keukenpapier. Haal de muntblaadjes van de steeltjes af en knip of hak fijn. Meng de cottage cheese, mascarpone en de munt door elkaar heen. Zodra de eieren klaar zijn, de pan van het vuur halen en het kaasmengsel over de groenten spreiden, garneer met hete pepertjes en eventueel met een paar muntblaadjes.