Ga terug
+ servings
Keto Boerenkoolpesto

Boerenkool pesto

8 personen
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 85 gram pijnboompitten
  • 85 gram boerenkoolbladeren
  • 85 gram Parmezaanse kaas
  • 3 teentjes knoflook
  • 125 ml extra vierge olijfolie
  • 1 citroen
  • 0.5 eetlepel roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 268kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 26g
,
Macro vetten: 85%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Was de boerenkoolbladeren en snij de stelen en nerven er zo veel mogelijk uit. Je wilt vooral het zachtere blad overhouden. Doe in een kom voor een staafblender of keukenmachine.
    Keto: boerenkool pesto
  • Maak de knoflook schoon en snij in een aantal stukjes. Doe ook in de kom.
    Boerenkool pesto
  • Fruit de pijnboompitten een paar minuten op matig laag vuur in de boter totdat ze bruin beginnen te worden. Roer ze af en toe door. Als ze klaar zijn aan de kom toevoegen.
    Boerenkool pesto
  • Pers de citroen uit en voeg het citroensap aan de kom toe.
    Pers de citroen uit
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg aan de kom toe. Voeg ook 100ml olijfolie aan de kom toe.
    geraspte parmezaanse kaas
  • Gebruik een staafblender of keukenmachine om alles goed te pureren. Als het te droog is, dan kan je meer olijfolie toevoegen.
    Alle ingrediënten voor de boerenkool pesto pureren