Maak de ui en de knoflook schoon en snij in kleine stukjes.
Doe de helft van de olijfolie in een pan die groot genoeg voor alle ingrediënten is en verhit de olijfolie op matig hoog vuur. Fruit de knoflook en de ui een aantal minuten op matig vuur (let op dat de knoflook niet verbrand).
Maak de chili pepertjes schoon en snij in kleine stukjes. Als je hele hete pepers hebt, gebruik dan niet te veel.
Was de tomaten en snij ze in stukjes.
Was de kruiden en rits de tijm en oregano van de steeltjes af. Gooi de steeltjes weg. Voeg de tomaten, kruiden, wat peper en zout en de chili pepers aan de pan toe en roer even door.
Snij de worstjes in stukken.
Voeg de worstjes aan de pan toe. Doe een deksel half op de pan en laat de worstjes in 10 minuten bakken. Voeg dan de in stukjes gesneden tomaten toe en laat nog eens 10 minuten doorbakken op matig vuur.
Voeg eventueel wat kokend water aan de pan toe als de saus te dik wordt. Rasp de Parmezaanse kaas en strooi over de worstjes.