Als je een verse granaatappel gebruikt, kneed hem dan goed aan de buitenkant, zodat de pitjes goed loskomen. Snij de granaatappel doormidden en doe de pitjes in een beker voor een handblender. Zorg dat je de witte vliesjes van de pitjes afhaalt.
Pureer de granaatappelpitten. Doe de puree door een zeefje zodat je alleen het sap overhoudt. Doe de pulp in een kom en voeg water toe, roer goed door en laat door een zeefje uitlekken. Herhaal dit totdat je de juiste hoeveelheid vocht hebt.
Verhit de olie en boter in een braadpan. Wrijf ondertussen het vlees aan alle kanten goed met peper en zout in.
Bak het vlees op matig-hoog vuur aan alle kanten bruin. Zet ondertussen de slowcooker aan. Als je dit gerecht in 4 uur wilt maken zet je de slowcooker op de hoge stand. Als je het in 8 uur wilt maken zet je de slowcooker op de lage stand.
Zodra het vlees aan alle kanten gebruind is, doe je het in de slowcooker met de deksel erop.
Voeg het granaatappelsap toe aan de braadpan, schraap goed over de bodem van de pan zodat eventuele vleesresten loskomen.
Maak de shallot en knoflook schoon en snij of hak in stukjes. Maak de gember schoon en rasp de gember of snij in stukjes.
Zet het vuur nu lager en voeg de shallot, knoflook en gember toe. Voeg aan de braadpan toe. Voeg de soja saus ook aan de braadpan toe en roer alles even goed door. Schenk deze saus nu over het vlees in de slowcooker.
Wentel het vlees in de saus zodat het aan alle kanten bedekt is met saus en keer het vlees eventueel even om. Dit moet je als het kan elk uur tot elke twee uur herhalen om te zorgen dat het vlees niet kan uitdrogen. Er zit namelijk niet heel veel saus in de slowcooker. Eventueel kan je wat extra water toevoegen.
Laat het vlees in 4 uur op de hoge stand of in 8 uur op de lage stand gaar bakken.