Ga terug
+ servings
Witte schaal met kedgeree

Keto kedgeree

4 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram gerookte makreel
  • 2 eieren
  • 170 gram bloemkool
  • 2 middelgrote tomaten
  • 1 citroen (optioneel)
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 cm verse gemberwortel
  • 1 rode chilipeper
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 30 gram verse koriander
  • 150 ml mayonaise
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 533kcal
,
Eiwitten: 21g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 45g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 16%

Instructies

  • Doe de koriander in een kom met koud water. Hierdoor wordt je koriander mooier en steviger.
  • Kook de eieren 10 minuten, totdat ze hardgekookt zijn.
    Eieren in steelpan met water
  • Haal het vel van de makreel en haal zoveel mogelijk vlees van de graat. Doe dit in een kom.
    Vlees van de graat halen
  • Rasp de bloemkool zodat je bloemkoolrijst krijgt. Je kan de bloemkool met een keukenmachine of met een handrasp raspen.
    Geraspte bloemkool
  • Maak de ui, knoflook en chilipeper schoon en snij in kleine stukjes. Maak de gember schoon en snij ook in kleine stukjes.
    Houten snijplank met stukjes rode ui, chili peper, knoflook en verse gember
  • Verhit de olijfolie in een braadpan of wok. Zodra de olie heet is, de mosterdzaadjes, knoflook, gember en ui toevoegen. Draai het vuur nu wat lager naar matig hoog. De mosterdzaadjes gaan poppen, dus hou een deksel bij de hand! Ongeveer 1-2 minuten laten bakken.
  • Voeg de geraspte bloemkool en kerriepoeder toe. Zet het vuur nu iets lager naar matig en roerbak de bloemkool in een paar minuten gaar.
    Braadpan waar bloemkoolrijst en kerriepoeder aan toegevoegd zijn
  • Was de tomaten en dep droog. Snij in kleine stukjes.
  • Voeg de tomaten aan de braadpan toe. Roer alles even door en haal dan van het vuur af.
    Braadpan met gele bloemkoolrijst en stukjes tomaat
  • Dep de koriander droog met keukenpapier. Daarna de koriander, inclusief de steeltjes, fijnhakken en in de kom doen.
  • Pel de eieren en snij in stukken (niet te klein) en voeg een aantal aan de kom toe. Hou ook wat apart om mee te garneren.
    Houten snijplank met in kwarten gesneden hardgekookte eieren
  • Voeg de inhoud van de braadpan en de mayonaise ook aan de kom toe.
    Kom met kedgeree
  • Meng alles goed door elkaar heen. Maak op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
    Groene kom met kedgeree
  • Doe de kedgeree in een kom of schaal en garneer met de overgebleven eieren.