Doe de koriander in een kom met koud water. Hierdoor wordt je koriander mooier en steviger.
Kook de eieren 10 minuten, totdat ze hardgekookt zijn.
Haal het vel van de makreel en haal zoveel mogelijk vlees van de graat. Doe dit in een kom.
Rasp de bloemkool zodat je bloemkoolrijst krijgt. Je kan de bloemkool met een keukenmachine of met een handrasp raspen.
Maak de ui, knoflook en chilipeper schoon en snij in kleine stukjes. Maak de gember schoon en snij ook in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan of wok. Zodra de olie heet is, de mosterdzaadjes, knoflook, gember en ui toevoegen. Draai het vuur nu wat lager naar matig hoog. De mosterdzaadjes gaan poppen, dus hou een deksel bij de hand! Ongeveer 1-2 minuten laten bakken.
Voeg de geraspte bloemkool en kerriepoeder toe. Zet het vuur nu iets lager naar matig en roerbak de bloemkool in een paar minuten gaar.
Was de tomaten en dep droog. Snij in kleine stukjes.
Voeg de tomaten aan de braadpan toe. Roer alles even door en haal dan van het vuur af.
Dep de koriander droog met keukenpapier. Daarna de koriander, inclusief de steeltjes, fijnhakken en in de kom doen.
Pel de eieren en snij in stukken (niet te klein) en voeg een aantal aan de kom toe. Hou ook wat apart om mee te garneren.
Voeg de inhoud van de braadpan en de mayonaise ook aan de kom toe.
Meng alles goed door elkaar heen. Maak op smaak met peper, zout en eventueel citroensap.
Doe de kedgeree in een kom of schaal en garneer met de overgebleven eieren.