Ga terug
+ servings
Gegrilde knolselderij

Gegrilde knolselderij

4 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram knolselderij
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 145kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 11g
,
Macro vetten: 64%
,
Macro koolhydraten: 31%
,
Macro eiwitten: 5%

Instructies

  • Snij de onder-en bovenkant van de knolselderij af, zodat hij stevig blijft staan. Snij nu de zijkanten er vanaf. Ik doe dit met een mes, maar het kan soms ook met een dunschiller.
    Keto groenten: knolselderij
  • Snij de knolselderij nu in plakken van ongeveer 2 cm breed.
    Knolselderij in plakken snijden
  • Kook deze plakken knolselderij in ongeveer 5 minuten bijtgaar in een pan met kokend water.
    Knolselderij bijtgaar koken
  • Verhit een grillpan op hoog vuur. Als de pan heel heet is de olijfolie erin doen. Grill de plakken knolselderij aan beide kanten zodat je een mooi lijntjespatroon krijgt. In plaats van de olijfolie in de pan doen, kan je ook met een kwastje de knolselderij plakken met olijfolie insmeren voordat je ze in de grillpan legt.
    Knolselderij grillen
  • Steek de gegrilde knolselderij uit met een kookring en serveer direct.
    Gegrilde knolselderij met kruidenolie