Ga terug
+ servings
groene kruidenolie

Groene kruidenolie

4 porties
5 minuten

Ingrediënten

  • 10 gram platte peterselie
  • 10 gram kervel
  • 10 gram basilicumblaadjes
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 195kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 94%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 2%

Instructies

  • Was de platte peterselie, kervel en basilicum even onder de koude kraan en leg ze dan in een kommetje met zo koud mogelijk water met wat ijsblokjes om op te frissen. Als de kruiden heel vers zijn (bijvoorbeeld net uit de tuin geplukt dan is dit niet nodig).
    Platte peterselie, kervel en basilicum
  • Maak de knoflook schoon en snij in een aantal stukken.
  • Laat de kruiden nu even goed uitlekken in een zeef en dep ze dan voorzichtig droog met keukenpapier. Snij de platte peterselie al in een aantal stukken (ook de steeltjes gebruiken).
    Kruiden uit laten lekken in een zeef
  • Doe alles in een keukenmachine en voeg de olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Pureer totdat je een gladde saus krijgt.
    Zelf kruidenolie maken
  • Bewaar in een glazen potje in de koelkast.
    Zelfgemaakte kruidenolie