Ga terug
+ servings
marmeren plaat met lichtroze varkensfilet

Geroosterde varkensfilet

4 personen
10 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 750 gram varkensfilet
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels roomboter
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 337kcal
,
Eiwitten: 39g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 19g
,
Macro vetten: 52%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 47%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200° celsius.
  • Haal de varkensfilet minimaal een half uur voordat je het gaat bereiden uit de koelkast. Wrijf de varkensfilet met wat zout en peper in.
  • Verhit een gietijzeren braadpan op hoog vuur. Als de pan goed heet is, hier de olijfolie en boter in doen. Meng ze direct goed door elkaar heen, zodat de boter niet gaat verbranden.
  • Braad het vlees nu rondom bruin op hoog vuur.
  • Zet het vlees nu in de oven in de gietijzeren pan of in een ovenschaal. Zet de oventemperatuur naar 160° Celsius. Braad het vlees totdat het een kerntemperatuur van 62° Celsius heeft. Check de kerntemperatuur in elk geval na zo'n 20 minuten en check daarna regelmatig zodat je het niet overbakt.
  • Zodra de kerntemperatuur bereikt is, het vlees uit de oven halen en afdekken met aluminiumfolie. Laat het vlees nu minimaal 15 minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.