Als je verse boontjes hebt haal er dan het steeltje af (puntje mag blijven zitten) en was ze. Maak de knoflook en de ui schoon en snij in stukjes.
Doe de ui, knoflook, sambal of harissa, soja saus, gember en koriander in een kom of hoge beker en pureer tot een gladde massa met een staafblender of in een keukenmachine. Het kan ook met de hand, maar dan de ui heel fijn snijden of hakken en de knoflook raspen.
Verwarm het kokosvet in een wok of braadpan op matig hoog vuur. Zodra het kokosvet gesmolten is de kruidenmix en de boontjes toevoegen. Even goed doorroeren en dan het vuur wat lager zetten tot matig.
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe en roer goed doorelkaar heen. Gaar de boontjes in 8 - 10 minuten. Zet zo nodig het vuur nog lager zodat het niet droogkookt en gaat aanbakken. Als het wel te droog wordt kan je nog een beetje extra water toevoegen, maar het moet ook niet te nat blijven.
Maak op smaak met zout.