Laat de mozzarella uitlekken en snij het dan in kleine stukjes. Rasp ook de Parmezaanse kaas. Was nu de courgette en dep droog met keukenpapier.
Snij de courgette met een mandoline of gewoon met een mes in dunne plakken.
Zodra je de hele courgette in plakken hebt gesneden, vet je een liefst rechthoekige of vierkante ovenschaal in.
Snij de rest van de boter in kleine blokjes.
Leg op de bodem van de ovenschaal een aantal courgette plakken naast elkaar zodat de bodem min of meer bedekt is.
Leg een dun laagje van het gehakt mengsel op de plakken courgette. Het is de bedoeling dat je een dun vleeslaagje doet, het is niet erg als je nog courgette ziet. Je wilt namelijk zoveel mogelijk dunne laagjes krijgen.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Doe wat stukjes mozzarella, boter en Parmezaanse kaas op de gehaktlaag en dan weer een laagje courgette plakken.
Doe weer een laagje gehaktsaus en dan wat mozzarella en boter op de volgende laag courgette plakken en ga zo door totdat alle courgette plakken op zijn. De bovenste laag bestaat alleen uit mozzarella stukjes, geraspte Parmezaanse kaas en de rest van de boter. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de courgette gaar is en de kaas gesmolten is.