Ga terug
+ servings

Salade met radijsblaadjes

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 80 gram loof van radijs
  • 80 gram veldsla
  • 1 rode paprika
  • 100 gram cherry tomaatjes
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel frambozen azijn
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 117kcal
,
Eiwitten: 2g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 11g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Knip de bladeren van de radijsjes af.
    Knip de bladeren van de radijsjes af
  • Doe de radijsblaadjes in een kom met koud water, voeg een paar ijsblokjes toe en zet in de koelkast.
  • Doe de veldsla in een andere kom met koud water en een paar ijsblokjes. Zet deze kom ook in de koelkast.
    veldsla in een kom met koud water met ijsblokjes
  • Was de cherry tomaatjes en snij ze in vieren. Eén cherry tomaatje weegt zo'n 9 gram.
  • Was de paprika en snij van de zaadlijsten af.
  • Snij de paprika in kleine stukjes.
  • Laat de veldsla uitlekken door een vergiet en doe het dan in een slacentrifuge. Doe het daarna in een slakom.
    Veldsla in slacentrifuge
  • Laat de radijsblaadjes even uitlekken en doe dan in een slacentrifuge. Knip de blaadjes daarna in kleinere stukken en doe in de slakom.
    In stukken geknipte radijsblaadjes
  • Meng alles door elkaar heen in de kom. Maak een vinaigrette van de olie, azijn, peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade heen.
    Salade met radijsblaadjes 5