Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met radijsblaadjes
4
personen
10
minuten
minuten
Ingrediënten
80
gram
loof van radijs
80
gram
veldsla
1
rode paprika
100
gram
cherry tomaatjes
3
eetlepels
extra vierge olijfolie
1
eetlepel
frambozen azijn
peper en zout
Voedingswaardes
Calorieën:
117
kcal
,
Eiwitten:
2
g
,
Bruto koolhydraten:
4
g
,
Netto koolhydraten:
3
g
,
Vetten:
11
g
,
Macro vetten:
80
%
,
Macro koolhydraten:
13
%
,
Macro eiwitten:
7
%
Instructies
Knip de bladeren van de radijsjes af.
Doe de radijsblaadjes in een kom met koud water, voeg een paar ijsblokjes toe en zet in de koelkast.
Doe de veldsla in een andere kom met koud water en een paar ijsblokjes. Zet deze kom ook in de koelkast.
Was de cherry tomaatjes en snij ze in vieren. Eén cherry tomaatje weegt zo'n 9 gram.
Was de paprika en snij van de zaadlijsten af.
Snij de paprika in kleine stukjes.
Laat de veldsla uitlekken door een vergiet en doe het dan in een slacentrifuge. Doe het daarna in een slakom.
Laat de radijsblaadjes even uitlekken en doe dan in een slacentrifuge. Knip de blaadjes daarna in kleinere stukken en doe in de slakom.
Meng alles door elkaar heen in de kom. Maak een vinaigrette van de olie, azijn, peper en zout. Meng de vinaigrette door de salade heen.