Doe de diepvries frambozen in een keukenmachine en maal ze snel fijn, zodat het kleine stukjes zijn, maar nog wel steeds bevroren.
Splits 2 eieren en doe de eiwitten in een schone, droge kom - dit is belangrijk om eiwitten mooi stijf te kloppen! Klop ze met een handmixer stijf (de meeste staafmixers hebben niet genoeg kracht om 2 eiwitten stijf te kloppen, dus dan moet je 1 voor 1 doen).
Doe de mascarpone, room en het vanille extract in een derde kom en klop ook goed stijf.
Schep driekwart van de bevroren frambozen bij het slagroom-mascarpone mengsel en schep voorzichtig door elkaar heen met een metalen lepel. De lucht moet in de mix blijven.
Zodra je een redelijk gelijkvormige mix hebt, voeg je de helft van het geklopte eiwit toe en vouw je dat in het frambozen-room mengsel.
Voeg nu de rest van het geklopte eiwit toe en vouw dat ook in de frambozen-room mix.
Doe een klein beetje bevroren frambozen onder in een dessert glas. Doe er dan een laag mousse op en garneer met wat gemalen frambozen.