Ga terug
+ servings
Keto frambozen mousse

Keto frambozenmousse

5 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram diepvries frambozen
  • 100 gram mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 0.5 theelepel vanille extract
  • 2 eiwitten

Voedingswaardes

Calorieën: 232kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 83%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

  • Doe de diepvries frambozen in een keukenmachine en maal ze snel fijn, zodat het kleine stukjes zijn, maar nog wel steeds bevroren.
    diepvries frambozen fijn malen
  • Splits 2 eieren en doe de eiwitten in een schone, droge kom - dit is belangrijk om eiwitten mooi stijf te kloppen! Klop ze met een handmixer stijf (de meeste staafmixers hebben niet genoeg kracht om 2 eiwitten stijf te kloppen, dus dan moet je 1 voor 1 doen).
    2 eiwitten goed stijf kloppen
  • Doe de mascarpone, room en het vanille extract in een derde kom en klop ook goed stijf.
    Mascarpone en room goed stijfkloppen
  • Schep driekwart van de bevroren frambozen bij het slagroom-mascarpone mengsel en schep voorzichtig door elkaar heen met een metalen lepel. De lucht moet in de mix blijven.
    Meng de frambozenstukjes door de roommix met een lepel
  • Zodra je een redelijk gelijkvormige mix hebt, voeg je de helft van het geklopte eiwit toe en vouw je dat in het frambozen-room mengsel.
    Voorzichtig het eiwit in de frambozenroommix vouwen
  • Voeg nu de rest van het geklopte eiwit toe en vouw dat ook in de frambozen-room mix.
    Rest van het eiwit invouwen
  • Doe een klein beetje bevroren frambozen onder in een dessert glas. Doe er dan een laag mousse op en garneer met wat gemalen frambozen.
    Keto frambozenmousse