Zodra de bouillon lang genoeg getrokken heeft giet je het door een zeef of vergiet in een andere pan. De mix van kip, botten, groenten en kruiden die je nu in je zeef hebt zitten vormt de basis voor je burgers.
Haal de botjes zo goed mogelijk uit de mix. De botten zijn nu heel zacht en je kan de uiteinden van de botten met je vingers fijn wrijven. Doe de uiteinden van de botten in de vlees mix maar gooi de hardere middenstukjes van de botten weg. Doe alles dan in een keukenmachine en maal het fijn, totdat je een soort dikke pasta krijgt.
Was de platte peterselie, dep droog en snij of knip in stukjes.
Maak de kippenpastei op smaak met peper, zout, fijngehakte platte peterselie en eventueel wat kerriepoeder.
Maak burgers of nuggets van de kippenpastei.
Verhit de olijfolie met het afgeschepte vet van de bouillon in een grote koekenpan en bak de burgers in enkele minuten gaar, draai ze dan om en bak de andere kant ook een paar minuten. Het kippenvlees is natuurlijk al helemaal gaar, dus je hoeft de burgers maar heel kort te bakken, zodat ze een mooi bruin kantje krijgen.
Je krijgt op deze manier een heleboel burgers (of kipnuggets). Je kan ze heel goed invriezen, dan heb je altijd een snelle maaltijd, want je kan ze ook heel snel opwarmen in de magnetron.