Ga terug
+ servings
Kom met gesmoorde spinazie

Gesmoorde spinazie

4 personen
5 minuten
6 minuten

Ingrediënten

  • 800 gram spinazie
  • 100 gram roomboter
  • ½ theelepel nootmuskaat (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 227kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 12%
,
Macro eiwitten: 10%

Instructies

  • Ik gebruik het liefst wilde spinazie, maar je kan ook gewone, verse spinazie gebruiken. Doe de spinazie in een heel grote kom of pan (als je geen grote pan of kom hebt, kan je ook een afwasteil of je gootsteen gebruiken) en zet de spinazie helemaal onder water. Laat een aantal minuten staan, zodat her zand uit de spinazie kan komen.
  • Na een paar minuten doe je de spinazie in een vergiet en ververs je het water. Doe de spinazie in het schone water en roer lichtjes door. Giet weer af en ververs het water opnieuw. Roer weer door en giet dan nogmaals af. Zodra er geen zand meer is de spinazie in een vergiet laten uitlekken.
  • Neem nu een grote pan en doe de boter erin. Zet de pan op matig vuur zodat de boter smelt, maar niet bruin wordt.
  • Doe de uitgelekte spinazie in de pan met gesmolten boter. Zet het vuur op matig. Laat de spinazie 5 minuten slinken. Roer af en toe door.
  • Schep de geslonken spinazie in een schaal en schenk het kookvocht er over heen. Strooi eventueel ook wat nootmuskaat poeder over de spinazie.
    Kom met gesmoorde spinazie