Ga terug
+ servings
Salade met palmkool aardbeien en walnoten 1

Salade met aardbeien, palmkool en walnoten

2 personen
5 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram palmkool (cavolo nero of boerenkool)
  • 100 gram aardbeien
  • 40 gram walnoten
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap (of zelfgemaakte frambozen azijn)
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 174kcal
,
Eiwitten: 4g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 7g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 72%
,
Macro koolhydraten: 19%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Was de palmkoolbladeren en laat ze in een vergiet uitlekken of dep droog met keukenpapier.
    Was de palmkoolbladeren
  • Als de bladeren grote en harde bladnerven hebben, snij die er dan uit. Als je jonge blaadjes hebt, hoeft dit niet. Snij of knip de bladeren dan in stukjes.
  • Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snij ze in plakjes. Voeg de aardbeien en walnoten toe aan de kom met palmkool.
    Voeg de aardbeien en walnoten aan de palmkool toe
  • Meng de olijfolie met het citroensap en wat peper en zout goed door elkaar heen in een kopje en schenk vervolgens over de salade. Meng alles goed door elkaar heen.
    Salade met palmkool aardbeien en walnoten 1