Ga terug
+ servings
Gebraden kip met citroen

Gebraden kip met citroen

4 personen
10 minuten
1 uur 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 hele kip van ongeveer 1 kilo
  • 1 citroen
  • 1 theelepel gemalen foelie
  • paar takjes rozemarijn
  • paar takjes tijm
  • paar takjes platte peterselie of majoraan
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 365kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 29g
,
Macro vetten: 71%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 25%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220° Celsius. Haal de kip uit de koelkast. Was de kruiden en laat ze uitlekken of dep ze droog met keukenpapier.
    Keto kip
  • Wrijf de buitenkant van de kip met de gemalen foelie, peper en zout in. Doe een deel van de verse kruiden in de buikholte van de kip.
  • Doe de citroen ook in de buikholte van de kip en bindt dit vervolgens weer dicht met het touwtje wat aan de pootjes zit (of met keukengaren).
    citroen in de kip doen
  • Doe de rest van de kruiden tussen de vleugels van de kip en in de zijkanten van de dij van de kip.
    kip met rozamarijn
  • Wrijf de kip nu in met de olijfolie en leg de kip dan in de ovenschaal. Zet in de voorverwarmde oven. Rooster de kip in ongeveer 75-90 minuten gaar (afhankelijk van hoe zwaar de kip is). Met een vleesthermometer kan je checken of de kip gaar is. De kerntemperatuur moet 75° Celsius zijn.
    Gebraden kip met citroen