Ga terug
+ servings
Kip kroketten - keto

Italiaanse kip kroketjes

6 personen
5 minuten
15 minuten

Ingrediënten

Béchamelsaus

  • 140 ml slagroom
  • 70 ml mascarpone
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 0.25 theelepel nootmuskaat
  • snufje peper

Kipkroketten

  • 700 gram gekookte kip
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 100 gram (grof gemalen) amandelmeel

Voedingswaardes

Calorieën: 622kcal
,
Eiwitten: 35g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 51g
,
Macro vetten: 74%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 22%

Instructies

Béchamelsaus

  • Verwarm de oven voor op 100° celsius.
  • Rasp de Parmezaanse kaas en voeg aan de kip toe.
    geraspte parmezaanse kaas
  • Doe alle ingrediënten voor de Béchamelsaus in een steelpannetje en verwarm op een matig vuur. Blijf goed roeren. Zodra de kaas gesmolten is en je een dikke redelijk gladde saus hebt, is de saus klaar.
    Zelf keto Mornay saus maken

Kip kroketten

  • Haal alle botjes uit de kip en snij de kip in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes kip in een kom en voeg nu de bechamelsaus toe. Meng goed door elkaar heen.
    bechamelsaus toevoegen
  • Breek de eieren en voeg die aan de kip toe.
    eieren toevoegen en door de kip mengen
  • Als het mengsel te nattig is, voeg dan wat amandelmeel toe.
    keto kipkroketten maken
  • Doe het amandelmeel in een kom of bord. Maak van het kipmengsel kleine platte kroketjes en haal die door het amandelmeel.
  • Verhit milde olijfolie in een koekenpan op matig-hoog vuur. Zodra de olie heet is, leg je een aantal platte kroketjes in de koekenpan en draai je het vuur naar matig. Bak de kroketjes aan beide zijden goudbruin. Dit gaat heel snel en als je een deksel op de pan legt gaat het nog sneller.
    keto kroketten in een koekenpan
  • Leg de kroketten die je klaar hebt op een schaal in de voorverwarmde oven om ze warm te houden.
    Keto Italiaanse kip kroketten