Ga terug
+ servings
Italiaanse spinazie met amandelen

Italiaanse spinazie met citroen, knoflook en amandelen

4 personen
10 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 citroen
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie

Citroen-boter saus

  • 100 gram roomboter
  • 0.5 citroen
  • peper en zout

Amandelen

  • 10 gram roomboter
  • 30 gram witte amandelen

Voedingswaardes

Calorieën: 341kcal
,
Eiwitten: 6g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 5g
,
Vetten: 34g
,
Macro vetten: 84%
,
Macro koolhydraten: 10%
,
Macro eiwitten: 7%

Instructies

Spinazie

  • Was de spinazie en laat uitlekken in een vergiet.
  • Haal het vliesje van het teentje knoflook af en snij of hak het in kleine stukjes.
  • Neem een ruime kookpan (hij moet groot genoeg zijn voor de spinazie) en doe daar de olijfolie in. Verhit de olijfolie op hoog vuur. Zodra de olie heet is, doe je de knoflook in de pan en draai je het vuur naar matig, want de knoflook moet zachtjes fruiten anders verbrand het.
  • Zodra de knoflook begint te kleuren en je het aroma begint te ruiken voeg je de uitgelekte spinazie aan de pan toe. Roer even door elkaar heen. Draai het vuur dan wat hoger naar matig-hoog en doe de deksel op de pan. Laat de spinazie 3-4 minuten koken totdat de blaadjes geslonken (zacht en slap) zijn. Dit gaat heel snel.
  • Haal de pan nu van het vuur. Halveer de citroen en doe de citroensap door de spinazie heen. Maak op smaak met wat peper en zout.
  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet boven een kom want van het vocht maak je de saus.
  • Zodra de spinazie uitgelekt is doe je het terug in de pan met de deksel erop om het warm te houden (niet op het vuur) of je doet het in een serveerschaal met deksel of aluminiumfolie.

Citroen-boter saus

  • Neem het vocht van de spinazie en doe het in een steelpannetje op matig-hoog vuur. Voeg 1 eetlepel citroensap, 1 theelepel citroenzest en de boter toe. Laat de boter smelten en roer alles goed door elkaar heen. Haal de pan dan van het vuur. Maak de saus op smaak met wat (versgemalen) peper en doe de saus dan in een kom. Terwijl de saus wat afkoelt zal het nog wat indikken.
    Italiaanse citroen-boter saus

Amandelen

  • Laat de boter in een kleine koekenpan op matig hoog vuur smelten. Zodra de boter gesmolten is, het vuur lager zetten en de amandelen toevoegen. Zodra de amandelen lichtbruin worden, de pan van het vuur af halen. Doe de amandelen op een snij plank en hak ze met een hakmes of hakmolen in stukjes.
  • Strooi de amandelen over de spinazie.
    Italiaanse spinazie met amandelen