Ga terug
+ servings

Italiaanse ovenschotel met venkel

4 personen
5 minuten
25 minuten

Ingrediënten

  • 600 gram venkel ongeveer 3-4 bollen
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 50 ml slagroom
  • 150 gram mascarpone
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 407kcal
,
Eiwitten: 10g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 8g
,
Vetten: 36g
,
Macro vetten: 78%
,
Macro koolhydraten: 13%
,
Macro eiwitten: 10%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° celsius.
  • Maak de venkel schoon, haal eventueel lelijke bladeren eraf en snij de venkel dan in vier kwarten. Kook de venkel in een pan met ruim water en wat zout totdat het bijtgaar is. Je moet er net een vork in kunnen prikken, dit duurt meestal zo'n 15 minuten afhankelijk van de grootte van de stukken venkel.
    venkel koken in ruim water
  • Beboter een ovenschaal. Zodra de venkel bijtgaar is, de venkel in een vergiet goed laten uitlekken en de rest van de boter in kleine stukjes over de venkel verspreiden.
    Venkel in een vergiet laten uitlekken
  • Doe de slagroom met de mascarpone in een kom en meng met een vork of handmixer. Je wilt de slagroom niet opkloppen!
    double cream
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    geraspte parmezaanse kaas
  • Leg de uitgelekte venkel in de ovenschaal en maak op smaak met wat zout en peper. Strooi er dan de geraspte Parmezaanse kaas overheen en giet de double cream erover heen. Bak in de voorverwarmde oven totdat het mooi goudbruin is (ongeveer 15-20 minuten).
    Venkel uit de oven