Ga terug
+ servings

Gesmoorde snijbiet

4 personen
10 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram snijbiet
  • 50 gram roomboter
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • theelepel zout
  • theelepel peper

Voedingswaardes

Calorieën: 212kcal
,
Eiwitten: 11g
,
Bruto koolhydraten: 6g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 17g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 20%

Instructies

  • Verwarm de grill op 225° Celsius.
  • Was de snijbiet en haal eventueel lelijke bladeren er tussen uit. Snij de bladeren van de stelen af en als de bladeren heel groot zijn scheur ze dan in een paar stukken. Doe alle bladeren in een kom.
    was de snijbiet
  • Maak van de stelen bundeltjes en snij ze in stukjes van 1 cm. Doe ze in een andere kom.
  • Doe de boter in een ruime braadpan en laat op een matig hoog vuur smelten.
  • Voeg de stukjes snijbiet stengel aan de gesmolten boter toe en voeg het zout en de peper toe. Roer even door en zet het vuur op matig-laag.
    Doe de stukjes snijbiet stengel in de pan met gesmolten boter
  • Voeg een klein scheutje water aan de snijbiet stengels toe en doe de deksel half op de pan. Laat in 8 minuten gaar smoren.
    laat de snijbiet stengel gaar smoren
  • Doe de bladeren in de bakjes van de groentestomer en stoom de bladeren in 5-8 minuten gaar. In een stoombakje in een pan met wat water op het fornuis kan ook.
    stoom de bladeren gaar in een groente stomer
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
    rasp de Parmezaanse kaas
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter en leg de snijbiet bladeren onderin de ovenschaal.
    Doe eerst de snijbiet bladeren in de ingevette ovenschaal
  • Leg de snijbiet stengels er bovenop.
    Doe de gesmoorde stengels bovenop de bladeren
  • Strooi de Parmezaanse kaas erover heen. Zet onder de voorverwarmde grill.
    Strooi de Parmezaanse kaas er overheen
  • Zodra de kaas gesmolten is, kan je serveren.
    Laat de Parmezaanse kaas onder de voorverwarmde grill smelten