Verwarm de grill op 225° Celsius.
Was de snijbiet en haal eventueel lelijke bladeren er tussen uit. Snij de bladeren van de stelen af en als de bladeren heel groot zijn scheur ze dan in een paar stukken. Doe alle bladeren in een kom.
Maak van de stelen bundeltjes en snij ze in stukjes van 1 cm. Doe ze in een andere kom.
Doe de boter in een ruime braadpan en laat op een matig hoog vuur smelten.
Voeg de stukjes snijbiet stengel aan de gesmolten boter toe en voeg het zout en de peper toe. Roer even door en zet het vuur op matig-laag.
Voeg een klein scheutje water aan de snijbiet stengels toe en doe de deksel half op de pan. Laat in 8 minuten gaar smoren.
Doe de bladeren in de bakjes van de groentestomer en stoom de bladeren in 5-8 minuten gaar. In een stoombakje in een pan met wat water op het fornuis kan ook.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter en leg de snijbiet bladeren onderin de ovenschaal.
Leg de snijbiet stengels er bovenop.
Strooi de Parmezaanse kaas erover heen. Zet onder de voorverwarmde grill.
Zodra de kaas gesmolten is, kan je serveren.