Ga terug
+ servings
Gestoomde romanesco

Romanesco

4 personen
6 minuten

Ingrediënten

  • 1 romanesco
  • 75 gram roomboter

Voedingswaardes

Calorieën: 135kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 15g
,
Macro vetten: 94%
,
Macro koolhydraten: 3%
,
Macro eiwitten: 3%

Instructies

  • Haal eventuele bladeren van de romanesco af en was hem af onder de kraan. Snij de romanesco in stukjes zodat het in de stomer past.
  • Doe in het onderste bakje van de groentenstomer water, zet de bovenste bakken erop en doe de romanesco erin en de deksel erop. Stel de stomer in op 15 minuten en zet hem aan. De stomer moet namelijk eerst heet worden voordat de romanesco kan gaan stomen.
    Romanesco stomen
  • Zodra je makkelijk met een vork in de romanesco kan prikken zonder dat het uit elkaar valt is de romanesco klaar. Romanesco mag je ook rauw eten, dus kijk hoe gaar jij je romanesco het lekkerst vindt.
    Stevige romanesco
  • Zodra de romanesco gaar is leg je de boter er boven op zodat het kan smelten.