Ga terug
+ servings
Keto Chinese tomatensoep met kip

Chinese tomatensoep met kip

8 personen
10 minuten
4 uur

Ingrediënten

Soep

  • 1 kilo kippenpoten
  • 1 liter gezeefde tomaten Passata met zo min mogelijk koolhydraten
  • 1 eetlepel Chinese Five Spice
  • 2 eetlepels verse gemberwortel geraspt
  • 0.25 theelepel chili poeder of chili vlokken
  • 150 gram prei
  • 250 gram Chinese kool
  • 400 gram Konjac noedels
  • 500 ml kokend water

Omelet

  • 4 eieren

Voedingswaardes

Calorieën: 325kcal
,
Eiwitten: 38g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 13g
,
Macro vetten: 36%
,
Macro koolhydraten: 18%
,
Macro eiwitten: 46%

Instructies

Soep in slowcooker

  • Zet de slowcooker aan op de hoge stand om voor te verwarmen. Kook ondertussen 0.5 liter water.
    Slowcooker op hoog
  • Doe de kippenpoten (met vel en bot) in de slowcooker. Strooi de Chinese Five Spice en de chili poeder erover heen en giet er een half liter kokend water bovenop.
    Kippenpoten in slowcooker
  • Schil het stuk gember. Rasp het en voeg het dan aan de soep toe.
    Keto: gember raspen
  • Voeg de gezeefde tomaten toe. Laat dit minimaal 4 uur op de hoge stand of 8 uur of langer (12 uur/24 uur) op de lage stand koken, totdat de kip zo gaar is dat het zo van de botten afvalt.
    Gezeefde tomaten toevoegen

Soep afmaken

  • Haal de kippenpoten uit de soep. Haal het vel eraf en gooi dat weg. Haal de botten eruit (die kan je een paar dagen in de koelkast bewaren om er bouillon van te trekken of invriezen). Snij het kippenvlees in kleinere stukken en doe het weer terug in de slowcooker.
    Botjes eruit halen
  • Snij de prei in ringetjes en doe in een vergiet. Was de prei goed onder stromend water, zodat er geen zand inzit. Voeg toe aan de soep.
    Prei goed wassen!
  • Snij de Chinese kool in reepjes en doe in een vergiet. Spoel af onder een koude kraan en voeg toe aan de soep.
    Chinese kool goed wassen
  • Was de konjac noedels onder een stromende koude kraan. Laat even uitlekken en voeg dan aan de soep toe. Doe steeds weer de deksel op de slowcooker, zodat de soep door blijft koken.
    Deksel op de slowcooker

Omelet

  • Klop de eieren los in een kom.
    Eieren loskloppen
  • Verhit een klontje boter of wat milde olijfolie in een koekenpan op hoog vuur.
    Boter smelten
  • Schenk het eiermengsel in de koekenpan en zet het vuur meteen lager (matig) en doe een deksel op de pan. Zodra de bovenkant van de omelet stevig wordt, de omelet voorzichtig keren (eventueel in de deksel of door hem op een bord te schuiven en dan te keren). Bak de andere kant in een minuut of 2 gaar.
    omelet
  • Haal de omelet uit de pan en snij in dunne reepjes. Voeg deze reepjes aan de soep toe.