Ga terug
+ servings
zelfgemaakte drinkbouillon

Drinkbouillon

14 porties
3 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels fijn keukenzout
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 1 theelepel rozemarijn (of selderij)
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel oregano
  • ¼ theelepel foelie (optioneel)
  • theelepel laurierpoeder (optioneel)
  • theelepel gemalen peper (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 3kcal
,
Eiwitten: 0.1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 1g
,
Vetten: 0.03g
,
Macro vetten: 6%
,
Macro koolhydraten: 86%
,
Macro eiwitten: 9%

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kruidenmolen of gebruik een vijzel (of stevige glazen pot).
    kruiden en zout in kruidenmolen
  • Maal de kruiden met zout tot een poeder.
    Kruiden en zout tot poeder malen
  • Doe in een goed afsluitbaar potje en bewaar op een koele, donkere plaats. Je kan het ongeveer 1 jaar bewaren.
  • Doe 1 theelepel drinkbouillon poeder in een beker en meng met 175 ml kokend water. Klaar!