0.5theelepelsaffraan(of draadjes opgelost in heet water)
50gramroomboter
Voedingswaardes
Calorieën: 236kcal
,
Eiwitten: 5g
,
Bruto koolhydraten: 11g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 21g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 17%
,
Macro eiwitten: 8%
Instructies
Als je saffraandraadjes gaat gebruiken, kijk dan in de beschrijving hierboven hoe je deze het beste kan gebruiken in dit recept. Als je saffraanpoeder gebruikt is dit niet nodig.
Indien nodig maak de bloemkool schoon. Bewaar de bladeren, want die kan je roerbakken zoals bijvoorbeeld paksoi. Snij de bloemkool in een aantal stukken zodat ze in de keukenmachine passen. Rasp de bloemkool in je keukenmachine (middel fijn snijblad, dus niet te fijn want dan wordt het te papperig) of rasp met de hand.
Doe 2 eetlepels boter in een grote pan en laat de boter smelten, maar niet bruin worden (matig vuur).
Zodra de boter gesmolten is de bloemkoolrijst en de saffraan toevoegen. Saffraanpoeder voeg je direct toe, saffraandraadjes gebruik volgens de infusie methode of je maakt ze eerst in poeder (zie de inleiding van dit recept). Roer goed door zodat je een mooi egale kleur geel krijgt. Als je een donkerder geel (oranje) wilt verdubbel je de hoeveelheid saffraan.
Bak de bloemkoolrijst een paar minuten, totdat de bloemkool bijtgaar is. Klaar!