Haal het vlees minimaal 1 uur voordat je het gaat maken uit de koelkast. Het vlees moet op kamertemperatuur zijn! Dit is de allerbelangrijkste stap!
Wrijf het vlees met het zout, grof gemalen peper en paprikapoeder in.
Smelt de boter in de koekenpan op matig-hoog vuur zodat de boter bruin wordt. Zodra de boter bruin is de entrecôtes op hoog vuur aan beide zijden bruin bakken.
Vuur op matig zetten en het vlees op elke kant zo'n 3-5 minuten garen met de deksel op de pan.
Maak ondertussen de ui schoon en snij in stukjes.
Haal het vlees uit de pan en houdt het warm door in aluminium folie in te pakken. Laat het vlees rusten.
Doe de ui in de koekenpan met achtergebleven vet en laat de ui op matig vuur zo'n 5-10 minuten smoren. Voeg de uitgelekte kappertjes toe.
Pers ondertussen de citroen uit. Voeg het citroensap en de dragon aan de koekenpan toe en roer door. Voeg wat heet water toe en laat de saus wat inkoken.