Ga terug
+ servings
Wit bord met twee saucijsjes met kruiden en rode ui

Oma's worstjes met jus

1
0 minuten
20 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram varkenssaucijsjes
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram rode ui
  • 1 blaadje salie (optioneel)
  • 1 takje majoraan (optioneel)
  • 1 takje tijm (optioneel)

Voedingswaardes

Calorieën: 839kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 4g
,
Netto koolhydraten: 3g
,
Vetten: 78g
,
Macro vetten: 83%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Doe de varkenssaucijsjes (2 worstjes per persoon, ongeveer 200 gram) in een braadpan en prik met een vork gaatjes in de worstjes.
  • Doe nu water bij de saucijsjes zodat ze net onder staan en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes gaar koken.
  • Voeg de takjes tijm en majoraan aan de worstjes toe en laat meekoken.
    Worstjes met kruiden in water in een braadpan
  • Pel een rode ui en snij in stukjes.
    houten plank met stukjes rode ui
  • Haal de worstjes uit de pan en doe in een kom.
    Kom met worstjes
  • Schenk het kookvocht in een beker.
    Beker met kookvocht van de worstjes
  • Smelt de boter (op matig vuur, 160 graden) in de braadpan.
    Braadpan met boter
  • Zodra de boter begint te smelten de stukjes ui toevoegen.
  • Zet het vuur hoger (180 graden) en bruin de worstjes aan beide kanten. Voeg de in stukjes gescheurde salie toe.
    Worstjes in de braadpan bruinen
  • Voeg het kookvocht toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
    Kookvocht aan de braadpan met gebruinde worstjes toevoegen