Breng een pan met zo'n 5-10 cm water met de azijn aan de kook.
Breek een ei in een theezeefje boven een beker, zorg dat de dooier heel blijft. Beweeg het zeefje voorzichtig van links naar rechts, zodat water uit het ei de beker in druipt.
Zodra het water kookt, zet je het vuur heel laag. Het water moet heel zachtjes tegen de kook aan blijven. Leg nu voorzichtig de eieren 1 voor 1 vanuit het theezeefje in het water. Laat de eieren 4-6 minuten zachtjes in het water koken. Zodra het eiwit stevig is, is je ei klaar.
Masseer de buitenkant van de avocado een beetje. Snij de avocado dan doormidden en haal de pit eruit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de avocado.
Prak de avocado met een vork redelijk fijn en strooi er wat chili vlokken en een snufje zout op.
Leg de fijngeprakte avocado op een bord.
Meng de mayonaise met het citroensap.
Laat de gepocheerde eieren even in een zeef of vergiet uitlekken en leg ze dan voorzichtig bovenop de avocado puree.
Schenk citroenmayonaise over de gepocheerde eieren en knip de bosui in heel dunne ringetjes en leg die op de gepocheerde eieren.