Ga terug
+ servings

Rode witlof met gorgonzola en walnoten

1 persoon
5 minuten

Ingrediënten

Salade

  • 90 gram rode witlof (gewone witlof kan ook)
  • 50 gram gorgonzola (picante) (of een zachte, liefst pittige vegetarische kaas)
  • 35 gram walnoten
  • 70 gram aardbeien

Dressing

  • 1 eetlepel extra vierge Taggiasca olijfolie
  • 0.5 eetlepel witte wijnazijn
  • 25 gram gorgonzola (of een zachte, liefst pittige vegetarische kaas)
  • 0.5-1 eetlepels warm water
  • versgemalen peper

Voedingswaardes

Calorieën: 657kcal
,
Eiwitten: 23g
,
Bruto koolhydraten: 16g
,
Netto koolhydraten: 9g
,
Vetten: 59g
,
Macro vetten: 77%
,
Macro koolhydraten: 9%
,
Macro eiwitten: 13%

Instructies

Dressing

  • Kruimel het deel van de gorgonzola dat je voor de dressing gebruikt en voeg het warme water toe.
    Kom met gekruimelde gorgonzola en heet water
  • Voeg de azijn aan de kruimels gorgonzola toe en klop met een vork totdat je een min of meer gladde saus krijgt.
  • Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe totdat je een mooie gladde dikke saus hebt. Maak op smaak met versgemalen peper.

Salade

  • Snij de witlof struiken in vieren of in achten (in de lengte richting).
  • Was de aardbeien, haal het kroontje eruit en snij ze in plakjes.
  • Leg de stukken witlof op een bord. Kruimel er een deel van de gorgonzola over en garneer met de walnoten en aardbeien.
    Stuk gorgonzola
  • Schenk de dressing over de salade heen.