Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode witlof met gorgonzola en walnoten
1
persoon
5
minuten
minuten
Ingrediënten
Salade
90
gram
rode witlof
(gewone witlof kan ook)
50
gram
gorgonzola (picante)
(of een zachte, liefst pittige vegetarische kaas)
35
gram
walnoten
70
gram
aardbeien
Dressing
1
eetlepel
extra vierge Taggiasca olijfolie
0.5
eetlepel
witte wijnazijn
25
gram
gorgonzola
(of een zachte, liefst pittige vegetarische kaas)
0.5-1
eetlepels
warm water
versgemalen peper
Voedingswaardes
Calorieën:
657
kcal
,
Eiwitten:
23
g
,
Bruto koolhydraten:
16
g
,
Netto koolhydraten:
9
g
,
Vetten:
59
g
,
Macro vetten:
77
%
,
Macro koolhydraten:
9
%
,
Macro eiwitten:
13
%
Instructies
Dressing
Kruimel het deel van de gorgonzola dat je voor de dressing gebruikt en voeg het warme water toe.
Voeg de azijn aan de kruimels gorgonzola toe en klop met een vork totdat je een min of meer gladde saus krijgt.
Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe totdat je een mooie gladde dikke saus hebt. Maak op smaak met versgemalen peper.
Salade
Snij de witlof struiken in vieren of in achten (in de lengte richting).
Was de aardbeien, haal het kroontje eruit en snij ze in plakjes.
Leg de stukken witlof op een bord. Kruimel er een deel van de gorgonzola over en garneer met de walnoten en aardbeien.
Schenk de dressing over de salade heen.