Ga terug
+ servings
Kom met Turkse eieren in Labneh

Turkse eieren met Labneh

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Labneh

  • 300 gram labneh
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 theelepel zout
  • 2,5 eetlepel dille
  • 0.25 theelepel cayenne peper

Gesmolten boter

  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 0.5 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 0.25 theelepel komijn
  • 0.5 theelepel chili vlokken

Eieren

  • 1 eetlepel azijn
  • 4 eieren

Garneren

  • 1 groene cayenne peper
  • 1 eetlepel platte peterselie

Voedingswaardes

Calorieën: 435kcal
,
Eiwitten: 27g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 6g
,
Vetten: 33g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 25%

Instructies

Labneh

  • Maak de knoflook schoon en pers uit met een knoflook pers of rasp fijn.
  • Meng de labneh met de knoflook, zout en cayenne peper door elkaar heen.
  • Snij de dille in kleine stukjes, gebruik de steeltjes ook.
    Houten snijplank met fijngesneden dille
  • Meng de dille door de labneh heen.

Gekruide boter

  • Smelt de boter in een steelpannetje op matig vuur. Laat de boter lichtbruin worden. Haal de pan van het vuur.
  • Meng de olijfolie door de boter heen. Voeg de gemalen komijn, paprikapoeder en chili vlokken toe en roer door elkaar heen.
    Gesmolten roomboter met specerijen

Eieren

  • Breng een pan met zo'n 5-10 cm water en de azijn aan de kook. Zodra het water kookt het vuur laag zetten, zodat het water zachtjes blijft koken. Breek een ei is een kommetje of soeplepel en laat voorzichtig in het water glijden.
  • Breek een ei is een kommetje of soeplepel en laat voorzichtig in het water glijden. Laat het ei een paar minuten zachtjes koken zodat het eiwit stevig wordt maar de dooier zacht blijft. Doe dit met alle eieren.

Serveren

  • Maak de cayenne peper schoon en hak in kleine stukjes. Als je van heet houdt, gebruik dan ook de zaadjes. Knip de platte peterselie in stukken om mee te garneren.
    Houten snijplank met fijngesneden cayenne peper en platte peterselie
  • Verwarm de labneh op laag vuur.
    Koekenpannetje met labneh
  • Doe de verwarmde labneh in een kommetje. Leg de gepocheerde eieren in de verwarmde labneh en schenk de gesmolten boter er over heen. Garneer met de cayennen peper en platte peterselie.
    Kom met Turkse eieren in Labneh