Ga terug
+ servings
Stukken gegrilde halloumi en bakje met groene kruiden

Gegrilde halloumi met kruiden

1 persoon
2 uur
5 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 0.5 theelepel tijm
  • 0.5 theelepel majoraan
  • 0.5 theelepel munt
  • 150 gram halloumi
  • 1 eetlepel azijn (of citroensap)

Voedingswaardes

Calorieën: 725kcal
,
Eiwitten: 33g
,
Bruto koolhydraten: 3g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 65g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 2%
,
Macro eiwitten: 18%

Instructies

Halloumi weken

  • Haal de halloumi uit de verpakking en doe het in een bak met koud water en azijn of citroensap. Zet minimaal 1 uur in de koelkast.
  • Haal de halloumi uit de bak water en dep heel goed droog.
  • Verhit de grillpan op hoog vuur.

Kruiden olie

  • Haal de majoraan, munt en tijm van de takjes af.
  • Hak de kruiden fijn.
    Houten snijplank met fijngehakte kruiden
  • Meng de kruiden met de olijfolie.

Halloumi grillen

  • Snij de halloumi in een aantal niet te dunne plakken.
    Snijplank met plakken halloumi
  • Smeer de halloumi met de kruidenolie in.
  • Verhit de grillpan op hoog vuur.
  • Draai het vuur naar matig en leg de halloumi in de grillpan. Smeer de bovenkant van de halloumi nu ook met wat olijfolie in. En grill aan beide kanten ongeveer 1-2 minuten. Als de halloumi aan de pan plakt wat extra olijfolie toevoegen.
  • Serveer de halloumi met de rest van de kruidenolie.
    Stukken gegrilde halloumi en bakje met groene kruiden