Ga terug
+ servings
Een kom met Paneer Bhurji en verse koriander

Paneer Bhurji

2 personen
5 minuten
20 minuten

Ingrediënten

Marinade

  • 2 cm verse gember
  • 1 teentje verse knoflook
  • 0.5 theelepel chili poeder

Paneer Bhurji

  • 250 gram Paneer
  • 2 eetlepels extra vierge kokosolie
  • 1 tomaat
  • 2 peultjes kardamom
  • 2 stukjes kruidnagel
  • 2 cm verse gember
  • 2 peperkorrels
  • 0.5 rode chilipeper
  • 0.5 groene chilipeper
  • 1 stuk foelie
  • 1 laurierblad
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel komijnzaadjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kasuri methi (gemalen) (optioneel)
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel citroensap (optioneel, voor als het te heet is)
  • zout

Voedingswaardes

Calorieën: 718kcal
,
Eiwitten: 21g
,
Bruto koolhydraten: 15g
,
Netto koolhydraten: 12g
,
Vetten: 65g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 8%
,
Macro eiwitten: 12%

Instructies

Paneer marineren (liefst de avond van tevoren)

  • Tweederde deel van de paneer in blokjes snijden. De rest van de paneer kruimelen.
    Houten snijplank met in blokjes gesneden paneer
  • Maak de gember schoon en rasp het fijn. Het is belangrijk om heel verse gember te gebruiken die niet vezelig is. Maak de knoflook schoon en rasp de knoflook of pers uit met een knoflookpers.
    Fijngeraspte gember in een kom
  • Meng de gember, knoflook en chili poeder door elkaar heen.
  • Meng de kruidenmix voorzichtig door de paneerblokjes heen en zet in de koelkast. De kruimels hou je apart voor de saus. Doe dit bij voorkeur de avond van te voren zodat de paneer langer kan marineren.

Paneer Bhurji saus maken - Stap 1

  • Snij de tomaat in blokjes.
  • Maak de knoflook en gember schoon en rasp tot een pasta. Meng door elkaar heen.
    Kom met gember en knoflook
  • Verhit de helft van de kokosolie in een wok op matig-hoog vuur.
    Wok met kokosolie
  • Plet de kardemom peultjes en haal de zaadjes eruit.
    Kardemomzaadjes op houten snijplank
  • Snij de rode chilipeper in ringetjes.
  • Voeg het laurierblad, rode chilipeper, kardemom, foelie, kruidnagels, zwarte peper en de helft van de geraspte knoflook en gember toe.
    Wok met specerijen
  • Zodra de knoflook in de wok bruin begint te worden voeg je de stukjes tomaat toe.
    Wok met specerijen mix en stukjes tomaat
  • Voeg nu de gekruimelde paneer (blokjes gebruik je nog niet) aan de wok toe en roer een beetje door.
  • Haal de saus van het vuur en zet apart. Ik gebruik mijn wok opnieuw dus doe de saus dan even in een bakje.

Paneer Bhurji saus maken - Stap 2

  • Verhit de rest van de kokosolie in de wok.
    Wok met kokosolie
  • Snij de groene chili peper in ringetjes.
    Houten snijplank met in ringetjes gesneden groene chili peper
  • Voeg de komijnzaadjes, in ringetjes gesneden groene chili peper, de rest van de geraspte gember en knoflook, aan de wok toe.
    Wok met komijnzaad, chili peper en gember-knoflook
  • Maak de ui schoon en snij in kleine stukjes. Zodra de knoflook gaat kleuren voeg je de ui toe.
  • Als de ui glazig begint te worden, dan voeg je de chili poeder, gemalen komijn, kasuri methi poeder aan de wok toe.
    Specerijen en ui in wok
  • Voeg de basis van de saus met de gekruimelde paneer nu aan de wok toe en schep even door.
  • Schud het pak met kokosmelk even goed door en voeg daarna de kokosmelk aan de wok toe.
  • Voeg de paneer blokjes aan de saus toe en laat 3 minuten op heel laag vuur meekoken. Schep voorzichtig om.
  • Was de koriander en knip in stukjes. Garneer met de koriander.
    Een kom met Paneer Bhurji en verse koriander