Ga terug
+ servings
Koekenpan met groenten met daarin gebakken eieren

Italiaanse eieren

3 personen
15 minuten

Ingrediënten

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 gram palmkool (of boerenkool of savooiekool)
  • 50 gram snijbiet (of bladspinazie)
  • 100 gram bimi broccoli
  • 50 gram rode paprika
  • 50 gram cherry tomaatjes
  • 6 eieren (2 eieren per persoon)
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 347kcal
,
Eiwitten: 15g
,
Bruto koolhydraten: 12g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 27g
,
Macro vetten: 69%
,
Macro koolhydraten: 14%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Maak de knoflook schoon en snij in stukjes.
  • Pel de ui en snij in kleine stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is voeg je de knoflook en ui toe en zet je het vuur naar matig, want knoflook verbrand heel snel. Laat 5 minuten zachtjes garen.
  • Snij de grote nerven uit de palmkool en snij de palmkool in een aantal grote stukken. Gooi de nerven en de steel weg.
  • Was de snijbiet en dep droog. Als je grote snijbiet bladeren heb, snij ze dan in stukjes en haal eventueel een harde nerf eruit (dit is meestal niet nodig).
  • Halveer de tomaatjes.
  • Was de paprika, halveer en haal de zaadlijsten eruit. Snij de paprika in stukjes.
  • Voeg de broccoli, paprika, palmkool, tomaatjes en snijbiet aan de koekenpan toe en roer door elkaar heen. Je kan het vuur nu even wat hoger naar matig-hoog zetten.
  • Breek de eieren in de pan, zodat de dooiers heel blijven en doe de deksel op de pan (of een groot bord in plaats van een deksel). Laat 10 minuten op matig vuur garen.
  • Maak op smaak met peper en zout.