Ga terug
+ servings
Bordje met een stapeltje chaffles

Chaffles

1 persoon
5 minuten
5 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram geraspte mozzarella (of geraspte jonge kaas met 1 theelepel psylliumvezels)
  • 1 ei

Voedingswaardes

Calorieën: 208kcal
,
Eiwitten: 18g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 14g
,
Macro vetten: 61%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 35%

Instructies

  • Verwarm je wafelijzer voor, als je een Cloer gebruikt verwarm het dan voor op stand 4. Je wafelijzer is op temperatuur als het groene lampje aangaat. Zet het wafelijzer dan op stand 3!
    Cloer wafelijzer
  • Maak de geraspte mozzarella even los met je handen of met een vork en doe in een kom. Voeg het ei toe.
    Groen kom met geraspte mozzarella en een ei
  • Meng goed door elkaar heen. Voeg geen zout toe, want de mozzarella is al vrij zout.
    Groene kom met chaffle beslag
  • Doe je chaffle mix in het wafelijzer en spreidt het uit. Doe je wafelijzer dicht.
    Chafflemix in wafelijzer
  • Open je wafelijzer pas als het groene lampje weer aan gaat. Het kan zijn dat je stoom uit het wafelijzer ziet komen, dat is ok. Als je je wafelijzer te vroeg opent, plakken je wafels nog vast en kan je ze er niet uitkrijgen.
  • Serveer de chaffles met hartig beleg naar keuze. Bijvoorbeeld Leerdammer of ham.