1eetlepelextra vierge olijfolie(om grillpan mee in te vetten)
Voedingswaardes
Calorieën: 798kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 15%
Instructies
Pers de citroen uit. Een halve uitgeperste citroen geeft meestal 2 eetlepels citroensap.
Meng de juiste hoeveelheid citroensap met de olijfolie en de oregano.
Dep de halloumi droog en snij in plakken van ongeveer 1-1.5 cm.
Leg de plakken halloumi in een bakje en drizzle de marinade erover. Gebruik een kwastje om de marinade aan beide kanten van de plakken in te smeren. Laat 30 minuten staan.
Groene saus
Haal de munt blaadjes van de takjes af en doe in een kom.
Doe de basilicum in een kom.
Doe alle ingrediënten voor de groene saus nu in een hoge beker voor eens staafblender en meng totdat je een dikke groene saus krijgt.
Halloumi grillen
Vet de grillpan in met de olijfolie en verhit op matig hoog vuur.
Zodra de grillpan heet is (je kan dit checken door een paar druppels water in de grillpan te doen), leg je de plakken halloumi in de pan.
Grill de halloumi 3 minuten per kant. De buitenkant moet bruine streepjes krijgen (dus ga niet te snel keren!) terwijl de binnenkant nog mooi zacht blijft. Als de halloumi aan de pan vastplakt, voeg dan eventueel nog wat olijfolie toe.