Ga terug
+ servings
Lichtblauw bord met gegrilde halloumi met groene saus

Gegrilde halloumi met groene saus

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

Marinade voor de halloumi

  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel oregano
  • 250 gram halloumi

Groene saus

  • 15 gram munt
  • 15 gram basilicum
  • 0.25 theelepel grof gemalen peper
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap

Grillen

  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie (om grillpan mee in te vetten)

Voedingswaardes

Calorieën: 798kcal
,
Eiwitten: 30g
,
Bruto koolhydraten: 9g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 73g
,
Macro vetten: 81%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 15%

Instructies

  • Pers de citroen uit. Een halve uitgeperste citroen geeft meestal 2 eetlepels citroensap.
    Citroen op citroenpers
  • Meng de juiste hoeveelheid citroensap met de olijfolie en de oregano.
    Groene kom met extra vierge olijfolie, citroensap en oregano
  • Dep de halloumi droog en snij in plakken van ongeveer 1-1.5 cm.
  • Leg de plakken halloumi in een bakje en drizzle de marinade erover. Gebruik een kwastje om de marinade aan beide kanten van de plakken in te smeren. Laat 30 minuten staan.
    Schaaltje met gemarineerde halloumi

Groene saus

  • Haal de munt blaadjes van de takjes af en doe in een kom.
    Groene kom met blaadjes munt zonder takjes
  • Doe de basilicum in een kom.
    Groene kom met basilicumblaadjes
  • Doe alle ingrediënten voor de groene saus nu in een hoge beker voor eens staafblender en meng totdat je een dikke groene saus krijgt.
    Groene saus in beker van een staafblender

Halloumi grillen

  • Vet de grillpan in met de olijfolie en verhit op matig hoog vuur.
  • Zodra de grillpan heet is (je kan dit checken door een paar druppels water in de grillpan te doen), leg je de plakken halloumi in de pan.
  • Grill de halloumi 3 minuten per kant. De buitenkant moet bruine streepjes krijgen (dus ga niet te snel keren!) terwijl de binnenkant nog mooi zacht blijft. Als de halloumi aan de pan vastplakt, voeg dan eventueel nog wat olijfolie toe.
  • Serveer de halloumi warm met de groene saus.
    Lichtblauw bord met gegrilde halloumi met groene saus