Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel zachtjes blijven koken (borrelen).
Verhit een grillpan op hoog vuur. Haal de asperges uit het water en dep droog.
Doe wat olijfolie in een kopje en smeer de asperges in met de olijfolie.
Leg de asperges in de hete grillpan en laat een minuut of 5 grillen als je dunne asperges hebt (anders een paar minuten langer), keer ze halverwege een keer om en besmeer eventueel met meer olijfolie.
Zodra de asperges gegrild zijn haal je ze uit de pan.
Breek de eieren 1 voor 1 voorzichtig in een grote soeplepel in een kom.
Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken. Herhaal met het tweede ei.
Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
Maak een bedje van asperges en leg hier de gepocheerde eieren bovenop. Maak op smaak met peper en zout.