Breng een ruime pan met water aan de kook. Zodra het water kookt, de azijn toevoegen en doorroeren. Nu het vuur iets lager zetten, maar het water moet wel zachtjes blijven koken (borrelen).
Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de hete grillpan met een kwastje met extra vierge olijfolie.
Zodra de olie heet is (dat gaat heel snel), leg je het tartaartje in de pan. Laat het tartaartje 2 minuten bakken op hoog vuur.
Keer het tartaartje voorzichtig om, voeg zo nodig nog wat extra olijfolie toe. Laat de andere kant ook 2 minuten bakken. Zet het vuur dan uit.
Breek het ei voorzichtig in een grote soeplepel in een kom.
Laat het ei heel voorzichtig in de pan met water glijden en laat het dan zachtjes koken.
Voor een ei dat nog zacht van binnen is kook je het 4 minuten en anders 6 minuten.
Leg het tartaartje op een bord met het gepocheerde ei er bovenop. Maak op smaak met peper en zout.