Halveer de courgette in de lengte en strooi wat zout over de courgette. Hierdoor komt het vocht naar boven. Laat 10-20 minuten staan.
Rasp de halloumi en doe in een kom.
Maak het bosuitje schoon en snij in ringetjes.
Haal de muntblaadjes van de takjes af en hak of snij in stukjes. De takjes weggooien.
Gebruik een zesteur of een rasp om de citroen te zesten.
Dep de courgette droog met wat keukenpapier.
Rasp de courgette.
Doe alle ingrediënten (behalve psyllium, lijnzaadmeel en olijfolie) in de kom. Meng door elkaar heen.
Duw het burgerbeslag nu tegen de zijkanten van een zeef zodat je zoveel mogelijk vocht eruit kan laten gaan.
Voeg nu de psyllium en het lijnzaadmeel toe en laat 5 minuten staan zodat het beslag steviger wordt. Je kan het ook in een theedoek doen en die dan stevig uit wringen zodat het vocht in de theedoek trekt.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 5 minuten op matig-hoog vuur.
Zet het vuur nu lager en leg een paar plakjes jonge kaas bovenop de burger. Laat nog een minuut of 3 bakken. Deze burgers zijn niet enorm stevig en je kan ze daarom niet heel goed omkeren. Daarom bak je ze eerst op matig-hoog en dan op matig vuur.