Ga terug
+ servings
Wit bord met frittata met snijbiet

Frittata met snijbiet en ham

2 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram snijbiet
  • 1 rode ui (kies een kleine ui van ongeveer 80 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 6 eieren
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram Prosciutto di Parma
  • peper en zout naar smaak
  • paar blaadjes basilicum

Voedingswaardes

Calorieën: 868kcal
,
Eiwitten: 31g
,
Bruto koolhydraten: 13g
,
Netto koolhydraten: 10g
,
Vetten: 76g
,
Macro vetten: 80%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 14%

Instructies

  • Doe de snijbiet in een kom water. Snijbiet kan soms zanderig zijn en dan is het nodig om het water zo'n 2-3 keer te verversen.
    Groene kom met snijbiet in water
  • Maak een rode ui schoon en snij in plakken.
    Witte snijplank met rode ui
  • Maak een teentje knoflook schoon en snij in stukjes.
  • Was de tomaat, dep droog en snij in stukjes.
    Witte snijplank met rode ui, knoflook en tomaat
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is de groenten toevoegen en het vuur ietsje lager zetten. Laat de groenten 5 minuten zachtjes bakken.
  • Breek de eieren in een kom en voeg de mascarpone toe.
    Groene kom met eieren en mascarpone
  • Gebruik een handmixer om de eieren en mascarpone schuimig te kloppen.
    Groene kom met schuimig geklopte eieren
  • Ondertussen zijn de groenten wat geslonken en gegaard.
    Koekenpan met gegaarde groenten
  • Schenk het eierbeslag over de gegaarde groenten.
    Eierbeslag in de koekenpan met groenten
  • Leg een paar plakken parma ham in het beslag.
    Meerdere plakken parma ham in het beslag
  • Laat de omelet op matig vuur met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten garen. Hoe lang het duurt heeft mede met de grootte van de pan (en dus de dikte van de omelet) te maken. Een dikke omelet gaart iets langzamer dan een dunnere omelet. Zodra de omelet stevig is aan de bovenkant is hij gaar. Garneer met een paar blaadjes basilicum voor nog meer smaak!
    Frittata met snijbiet