Doe de snijbiet in een kom water. Snijbiet kan soms zanderig zijn en dan is het nodig om het water zo'n 2-3 keer te verversen.
Maak een rode ui schoon en snij in plakken.
Maak een teentje knoflook schoon en snij in stukjes.
Was de tomaat, dep droog en snij in stukjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Zodra de olie heet is de groenten toevoegen en het vuur ietsje lager zetten. Laat de groenten 5 minuten zachtjes bakken.
Breek de eieren in een kom en voeg de mascarpone toe.
Gebruik een handmixer om de eieren en mascarpone schuimig te kloppen.
Ondertussen zijn de groenten wat geslonken en gegaard.
Schenk het eierbeslag over de gegaarde groenten.
Leg een paar plakken parma ham in het beslag.
Laat de omelet op matig vuur met de deksel op de pan in ongeveer 10 minuten garen. Hoe lang het duurt heeft mede met de grootte van de pan (en dus de dikte van de omelet) te maken. Een dikke omelet gaart iets langzamer dan een dunnere omelet. Zodra de omelet stevig is aan de bovenkant is hij gaar. Garneer met een paar blaadjes basilicum voor nog meer smaak!