Snij het stronkje van de Little Gem sla af. Was de blaadjes en dep droog. Leg de blaadjes op een schaal.
Was de bleekselderij, dep droog en snij in 1 cm grote stukjes.
Zest de citroen en meng de citroenzest door de mayonaise heen.
Snij de citroen in kwarten om mee te garneren.
Was de tomaatjes, dep droog en halveer ze.
Breng een pan met water aan de kook om de eieren in te pocheren. Voeg 1-2 eetlepels keuken azijn aan de pan toe. Zodra het water kookt, zet je het vuur lager zodat het zachtjes borrelt. Breek een ei in een soeplepel en laat het voorzichtig in het zachtjes kokende water glijden. Doe dit voor alle eieren. Laat de eieren 4 minuten koken (de binnenkant is dan nog wat vloeibaar).
Doe de tonijn in een kom en voeg de olijfolie en peper toe. Meng door elkaar heen.
Leg de tonijn, bleekselderij, tomaatjes en gepocheerde eieren op de slablaadjes. Dot de mayonaise er bovenop of serveer de mayonaise apart. Garneer met de stukken citroen.