Ga terug
+ servings

Insalata Capricciosa

2 personen
5 minuten
8 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram rucola
  • 50 gram gemengde salade
  • 200 gram tomaten
  • 4 eieren
  • 200 gram tonijn in vleugje water
  • 60 gram zwarte olijven
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels azijn
  • theelepel grofgemalen peper
  • theelepel zout

Voedingswaardes

Calorieën: 646kcal
,
Eiwitten: 42g
,
Bruto koolhydraten: 7g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 50g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 4%
,
Macro eiwitten: 26%

Instructies

  • Breng een steelpan met water aan de kook. Zodra het water kookt de eieren er in leggen en 8 minuten laten koken.
  • Was de rucola en gemengde salade. Doe in een kom met koud water en ijsblokjes en laat staan terwijl je de andere ingrediënten klaar zet.
    kom met rucola en gemengde sla in water met ijsblokjes
  • Was de tomaten en snij in plakjes.
    Groene snijplank met in plakjes gesneden tomaat.
  • Laat de olijven uitlekken.
    Vergiet met zwarte olijven
  • Laat indien nodig de tonijn uitlekken. Als je tonijn in een vleugje water hebt, hoeft dit niet.
    Blikje met tonijn in een vleugje water
  • Maak een dressing van de olijfolie, azijn, peper en zout. Meng door de salade heen.
  • Pel de eieren en snij elk halve ei in drie langwerpige plakken.
  • Leg een laag gemengde sla met rucola op elk bord. Leg hier stukken tonijn, olijven, eieren en plakjes tomaat op.
    Insalata Capricciosa