Ga terug
+ servings

Keto tabouleh

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 250 gram gepeld hennepzaad
  • 15 gram platte peterselie
  • 10 gram spearmint of pepermunt (Marokkaanse munt kan ook)
  • 1 bosui
  • 150 gram trostomaat
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • theelepel zout
  • theelepel grofgemalen peper

Voedingswaardes

Calorieën: 482kcal
,
Eiwitten: 21g
,
Bruto koolhydraten: 8g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 41g
,
Macro vetten: 76%
,
Macro koolhydraten: 7%
,
Macro eiwitten: 17%

Instructies

  • Doe het hennepzaad in een ruime kom. Pers de citroen uit en meng het citroensap door het hennepzaad heen.
    meng het citroensap door het hennepzaad
  • Was de platte peterselie en de munt. Knip of snij in stukjes van 1-2 cm. Gebruik ook de steeltjes van de platte peterselie. Als je Marokkaanse munt gebruikt, snij of knip dat dan wat fijner. Voeg aan de kom met hennepzaad toe.
    Knip de platte peterselie en de munt in stukjes en voeg aan de kom met hennepzaad toe.
  • Haal eventuele lelijke bladeren en de worteltjes van de bosui af en snij de bosui in stukjes. Voeg aan de kom toe.
    Snij de bosui in stukjes en voeg aan de kom met hennepzaad toe.
  • Was de tomaat en snij doormidden. Haal met een mesje het vruchtvlees met de zaadjes los en verwijder dit (je kan er gazpacho mee maken).
  • Snij de tomaat in kleine stukjes.
  • Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Je kan deze salade goed van te voren maken en in de koelkast zetten, zodat de smaak zich verder kan ontwikkelen.