Pel de ui en snij in kleine stukjes.
Borstel de champignons af of verwijder aarde met een stukje keukenpapier. Snij de champignons in plakjes.
Verwarm de olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Zodra de olie heet is de ui toevoegen en het vuur op matig zetten. Laat de ui in 5-10 minuten zacht worden en roer af en toe even door. Leg de deksel half op de pan.
Voeg de champignons aan de braadpan toe en draai het vuur naar matig-hoog.
Strooi de tijm over de champignons en roer alles even door elkaar heen.
Voeg nu het gehakt aan de braadpan toe en roer door de champignons heen.
Laat het gehakt in 10 minuten bruinen op matig-hoog vuur. Als het gehakt veel vocht bevat hou je het vuur hoger en moet je regelmatig doorroeren, als het gehakt weinig vocht bevat kan je het vuur wat lager zetten met de deksel half op de pan.
Snij de blauwe kaas in blokjes en voeg aan de braadpan toe. Roer door elkaar heen. De kaas moet een beetje gaan smelten.
Maak op smaak met peper en zout. Serveer eventueel met courgette spaghetti of bloemkool rijst.