Splits de eieren. Het eigeel kan je bewaren om de volgende dag door roerei of omelet heen te doen of om mayonaise mee te maken.
Kies de eiwitten stijf met een elektrische mixer, eerst op een lage stand en dan op een steeds hogere stand.
Zodra de eiwitten stijf zijn stoppen met kloppen.
Vet de kookringen in met wat boter of olijfolie en zet ze op een vel bakpapier op een bakplaat.
Verdeel de stijfgeklopte eiwitten over de kookringen en maak in het midden een kuiltje.
Bak de eiwitten in 15 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
Haal de eiwitten heel voorzichtig met een mes uit de kookring.
Champignonragout
Maak het teentje knoflook schoon door met een groot plat mes het teentje plat te drukken en dan het vliesje eraf te halen. Snij of hak de knoflook in kleine stukjes.
Haal de buitenkant van de ui en snij of hak de ui in kleine stukjes.
Borstel de champignons schoon of maak ze schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons dan in plakjes en/of stukjes.
Smelt de roomboter in een steelpannetje op medium laag vuur (je wilt dat de boter niet bruin wordt). Voeg de ui en knoflook toe en laat zachtjes 5 minuten garen.
Voeg dan de champignons en tijm toe en laat dit op zacht vuur in 5 minuten garen.
Voeg nu de mascarpone toe en laat op medium vuur smelten. Roer door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. Vul de pasteibakjes met de champignonragout.