Ga terug
+ servings
Frambozenazijn

Frambozenazijn

10
3 minuten
15 minuten

Ingrediënten

  • 100 ml keukenazijn
  • 100 gram frambozen
  • 150 ml witte wijn azijn (of appelazijn)

Voedingswaardes

Calorieën: 10kcal
,
Eiwitten: 1g
,
Bruto koolhydraten: 1g
,
Netto koolhydraten: 0g
,
Vetten: 1g
,
Macro vetten: 53%
,
Macro koolhydraten: 24%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Hou een paar frambozen apart om te versieren. De rest van de frambozen in een kom fijn prakken met een vork.
    frambozen fijn prakken met een vork
  • Voeg de keukenazijn aan de kom toe en meng door elkaar heen.
    Voeg de keukenazijn aan de fijngeprakte frambozen toe
  • Doe het azijn-frambozenmengsel in een steelpannetje. Het steelpannetje mag niet van aluminium zijn, want dit gaat met de azijn reageren, staal mag natuurlijk wel. Breng het azijn-frambozenmengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes op laag-matig vuur koken.
    Breng het frambozen-azijn mengsel aan de kook
  • Giet het azijn-frambozenmengsel door een zeef boven een kom. Het vocht ga je gebruiken voor je frambozenazijn.
    Giet het azijn-frambozenmengsel door een zeef
  • Duw zoveel mogelijk van het vocht met een lepel door de zeef.
    Duw met een lepel door de zeef
  • Voeg de witte wijn azijn of appelazijn aan het vocht toe en roer even door.
  • Giet in een schone glazen fles en doe de apart gehouden hele frambozen er bij.
  • Zet minimaal 2 dagen in de koelkast, zodat de smaak zich kan ontwikkelen. De azijn is nu klaar voor gebruik, bewaar hem wel in de koelkast.