Ga terug
+ servings
Frittata met chorizo

Frittata met chorizo

1 persoon
5 minuten
25 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram chorizo
  • 50 gram jonge kaas
  • 3 eieren
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen peper
  • ¼ theelepel milde paprika poeder
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie

Voedingswaardes

Calorieën: 637kcal
,
Eiwitten: 37g
,
Bruto koolhydraten: 2g
,
Netto koolhydraten: 2g
,
Vetten: 52g
,
Macro vetten: 75%
,
Macro koolhydraten: 1%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190° Celsius.
  • Vet een ovenschaaltje in met een beetje olijfolie.
  • Snij de chorizo in blokjes.
    chorizo in kleine blokjes snijden
  • Klop de eieren goed los in een kom en voeg dan de rest van de olijfolie, peper, zout en paprika poeder toe en meng goed door elkaar heen.
    Eieren met kruiden goed loskloppen
  • Rasp de kaas. Voeg de helft van de geraspte kaas aan het eierbeslag toe.
    Voeg de helft van de kaas aan het eierbeslag toe
  • Schenk het eierbeslag in je ovenschaaltje.
  • Leg de chorizo blokjes in het ovenschaaltje.
  • Strooi de rest van de kaas over het eierbeslag heen.
    Voeg de rest van de kaas toe
  • Bak in 25-30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Als je een metalen saté prikker in de frittata duwt, moet hij er mooi schoon uitkomen (er mag geen beslag meer aan kleven).