Ga terug
+ servings
Kalfslever uit Genua

Kalfslever uit Genua

4 personen
5 minuten
10 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kalfslever (lapjes van 0.5-1 cm dik)
  • 60 gram rode ui (kleine rode ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 2 eetlepels Parmigiano Reggiano
  • 100 ml azijn (of witte wijn)
  • 100 ml kokend water
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 348kcal
,
Eiwitten: 21g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 27g
,
Macro vetten: 70%
,
Macro koolhydraten: 6%
,
Macro eiwitten: 24%

Instructies

  • Maak de ui schoon en snij in heel kleine stukjes.
    Pel de ui en snij in heel kleine stukjes, hoe kleiner hoe beter
  • Maak de knoflook schoon en snij ook in heel kleine stukjes. Als je met het brede vlak van een groot mes even stevig op een teentje knoflook duwt, kan je de vliesjes er heel makkelijk afhalen.
    Maak de knoflook schoon en snij in heel kleine stukjes.
  • Was de peterselie, dep droog en snij of knip in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan op matig-hoog vuur.
    Olijfolie op matig-hoog vuur verhitten
  • Voeg de peterselie, ui en knoflook toe aan de koekenpan en zet het vuur op matig.
    Doe de ui, knoflook en peterselie in de koekenpan
  • Laat deze basis 5 minuten zachtjes bakken zodat de ui zacht en wat glazig wordt.
    Laat de ui, knoflook en peterselie 5 minuten zachtjes bakken
  • Haal de kalflever uit de koelkast en dep met wat keukenpapier aan beide kanten droog. Strooi aan één kant al zout en peper op de kalfslever (de andere kant kan je doen als het in de koekenpan ligt).
  • Duw de ui, knoflook en peterselie in de koekenpan allemaal naar één kant en leg de kalfslever met de gezouten kant naar beneden in de koekenpan.
    leg de kalfslever in de koekenpan
  • Strooi nu wat peper en zout op de bovenkant van de kalfslever. Zet het vuur naar matig-hoog en bruin de kalfslever aan beide kanten.
    Bruin de kalfslever aan beide kanten
  • Voeg nu kokend water en azijn toe (eventueel kan de azijn door witte wijn vervangen worden) en zet het vuur lager naar matig. Laat 5 minuten garen en draai het vlees tussendoor een keertje om.
    Voeg de azijn en het water toe aan de koekenpan en zet het vuur lager
  • Rasp de Parmezaanse kaas. Als je dit gerecht met een salade wilt serveren, kan je nu ook de salade maken.
    Rasp de Parmezaanse kaas
  • Zodra de 5 minuten om zijn, strooi je Parmezaanse kaas op de bovenkant van de kalfslever en laat je het nog 1 minuut op iets hoger vuur bakken. Serveer de kalfslever met de knoflook, ui, peterselie en wat jus.
    Serveer de kalfslever met de ui, knoflook en peterselie