Ga terug
+ servings
Tzatziki

Tzatziki

4 personen
10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt 10% vet
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 citroen (alleen het sap)
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • 0.5 theelepel dille
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaardes

Calorieën: 180kcal
,
Eiwitten: 3g
,
Bruto koolhydraten: 5g
,
Netto koolhydraten: 4g
,
Vetten: 17g
,
Macro vetten: 83%
,
Macro koolhydraten: 11%
,
Macro eiwitten: 6%

Instructies

  • Schil de komkommer en rasp de komkommer. Doe de geraspte komkommer in een zeef en duw het met een lepel aan zodat het meeste vocht uit de komkommer komt.
    met een lepel de geraspte komkommer in de zeef aanduwen zodat zoveel mogelijk vocht eruit gaat
  • Maak de knoflook schoon en duw het met de zijkant van een breed mes plat. Snij in kleine stukjes.
    Knoflook kneuzen en dan pellen
  • Doe de yoghurt in een kommetje.
    Doe de yoghurt in een mengkom.
  • Pers de citroen uit en doe het sap in een kom.
    citroen uitpersen
  • Doe de knoflook bij de yoghurt.
    Doe de knoflook bij de yoghurt.
  • Voeg de dille ook aan de kom met yoghurt toe.
    Voeg de dille aan de yoghurt toe
  • Voeg de munt aan de yoghurt toe en roer alles door elkaar heen. Als je verse munt gebruikt, gebruik dan alleen de blaadjes en knip of hak ze in heel kleine stukjes.
    Voeg de munt aan de yoghurt toe en roer door elkaar heen.
  • Voeg de olijfolie toe. Meng weer goed door elkaar heen en maak op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast totdat je het nodig hebt.
    Voeg de olijfolie aan de yoghurt toe.